Képzéseim

            

1.     Thai tradicionális masszázs

Manual Land  masszázsoktató centrum  

2.     Thai talpmasszázs

Márton Ibolya: https://tudathang.hu   forrás: https://www.tudathang.hu/referenciak/

“Azért választottam Ibolyát, mert azt hallottam róla Budapesten egy csoporttársamtól, hogy szerinte ő a legjobb. Nagy érdeklődéssel olvastam a honlapját, ahol megnyerő volt számomra, hogy pedagógiai végzettséggel rendelkezik. „azt szoktam mondani, hogy 3 és 99 éves életkor között bárkit taníthatok.” –ezzel ismeretlenül is megnyerte a bizalmamat, hitelessé vált számomra. Aztán a személyes találkozáskor kiderült, hogy milyen végtelen nyugalom árad a lényéből, tudásának átadását hívatásnak tekinti.

Azért volt jó tőle tanulni, mert kitartó, nagyon-nagy türelme van, értő figyelemmel kíséri tanítása során felmerülő egyéb életvezetéssel, párkapcsolattal kapcsolatos kérdéseinket is és rávezet a megoldásra. Tanítása során minden érzékszervünket előhívta vizuálisan, auditívan és motorikusan is fejlesztette a masszázs készségünket. Ibolya nagyon jó abban, hogy begyakoroltassa a tanultakat, úgy éreztem lényéből fakadó kisugárzás pozitív hatással van érzelmi állapotomra, ezért azoknak ajánlom őt elsősorban, akik ebben a rohanó világban szeretnének eljutni a nyugalom szigetére. Én megtaláltam ezt a helyet nála Szegeden. Visszaérkezve Pestre a hétköznapok forgatagába másképp látom a világot, az embereket. Rengeteget dolgozom, mint pedagógus, úgy érzem ez egy lehetőség számomra, hogy le tudjak nyugodni, kikapcsoljak, másoknak adjak, és közben kapjak is a Thai lábmasszázzsal.  Már másnap gyakoroltam az ott tanultakat, melyhez nagy segítség Ibolya által készített fantasztikusan kidolgozott jegyzet. Felkeltette az érdeklődésemet a buddhizmus irányába is. Köszönöm neked és a párodnak is ezt a hétvégét.” Balló Andrea, Budapest

         3.     Kimozgatás, népi csontkovácsolás  

                 Bioenergetika A masszázs során a kéz energiát közvetít, így a kezelt testét egyben energiával kezeljük, ami jótékony hatással van a testre.

- Gyulladások, negatív energiák, és fájdalom levétele

- Kézrátétes energetizálás

- Programozott kézrátétes energetizálás

(Ezzel a módszerrel a kezünkből odafigyelés nélkül energia megy a testbe, általunk meghatározott időn keresztül, pl. 30 percen keresztül)   

 Nap Egészség Centrum Tihanyi Tamás oktatásával forrás: https://napegeszseg.eu/csontkovacs-kepzes-tanfolyam

         4.    Irodai (szék-) masszázs   

 A masszázs ruhán keresztüli, ülő testhelyzetben végezhető. Az irodaimasszázzsal fájdalommentes passzív kimozgatás végezhető. Stressz oldó, koncentráció segítő, növelni a dolgozók  teljesítőképességet csökkenteni a helytelen testtartás, illetve az ülőhelyzet hátrányos következményeit csökkenti a stressz okozta panaszokat (a nyak-vállöv területének feszülését, nehézségérzését) és az ebből kialakuló betegségek előfordulását; általános jó közérzetet biztosít.

         5. Thai olajos masszázs

Közkedvelt masszázsforma, amelyben keveredik a keleti típusú (thai) és a nyugati típusú (svéd) masszázsformák fogásrendszere.  Az emberi test energiacsatornáit dolgozzuk át speciális fogásokkal.. A kezelés hatására az emberi test energiarendszere aktivizálódik, csökkenthetők az izom-, ízületi fájdalmak, megszüntethetők a különböző letapadások, izomcsomók.

         6. Champi indiai fejmasszázs

Az egészség megőrzésére irányuló száraz fejmasszázs. A masszázs technikájának kidolgozása, egy Indiai látássérült ember Narendra Mehta nevéhez fűződik. A masszázs nemcsak a fej, hanem a váll, a hát és a karokat is érinti.

Az Ayurvéda India ősi holisztikus szemléletű gyógyító rendszere. Keletkezését a tudósok i.e. előtt 5000 évre teszik. Az Ayus-szó jelentése: élet, a Véda-szó jelentése: tudás. Tehát az Ayurvéda az élet tudománya. Magába foglalja az egészség megőrzésére és az emberi élet teljessé tételére vonatkozó tanácsokat.

         7. Talpreflexológia

Speciális masszázs, a talp bizonyos pontjait ingerelve reflexmechanizmus útján hatást gyakorlunk belső szerveink működésére, segítségével megtartható egészséges állapotunk, de betegségeket is megelőzhetünk. Nem diagnosztikálok, mivel csak szakvizsgázott szakember végezhet gyógyító tevékenységet).