A cellulit masszázs különösen a narancsbőr által érintett testfelületek állapotának javítását célozza. A narancsbőr oka a bőr szöveteinek elégtelen vér-, és nyirokkeringése, lelassult anyagcseréje. 

A serdülőkoron átesett nők több mint 90%-át érinti az eltérő hormonális és kötőszöveti struktúra miatt, de ritkán férfiakban is előfordul.
A cellulit masszázs során alkalmazott kombinált fogások, eszközök, technikák egymás hatását erősítve serkentik a kezelt területek vér-, és nyirokkeringését, fokozzák a bőr alsó laza kötőszöveti rostjainak és  zsírsejtjeinek oxigénellátását, anyagcsere-folyamatait. 

Ezek eredményeként csökken a szövetközi térben pangó nyirok, a zsírsejtek képessé válnak a főképp táplálékokkal bevitt méreganyagok (pl. tartósítószerek, mesterséges színezékek stb.), savak hatékonyabb ürítésére. 

A zsírsejtekből a „bomlástermékek” visszajutnak a keringésbe, és a vizeletkiválasztó rendszeren keresztül kiürülnek a vizelettel, vagy a bélbe kerülve onnan visszaszívódnak. A javuló anyagcsere segíti a zsírsejtekben felszaporodó pangó folyadék (ödéma) ürülését, javítja a kötőszöveti rostok rugalmasságát, feszességét. Az alakformáló masszázs hatására a  kezelt terület egyenletesebbé, kontúrosabbá, formásabbá válik.

A cellulit masszázs kezelés során alkalmazott technikák:
  • Nyirokkeringést serkentő fogások A nyirok masszázs (vagy nyirok drenage) a kötőszövetre és azon keresztül a nyirokrendszerre fejti ki hatását.
  • Vákuum-kezelés
  •  Feszesítő masszázsfogások 
  • Testtekercselés: A kezelt testtájakat anyagcsere élénkítő krémmel bekenem, majd fóliába csavarom.

A kezelés személyre szabott az aktuális adottságok és célok határozzák meg a terápia felépítését.

A kúraszerűen végzett alakformáló masszázs, kiegészítve a kezelés során közösen megbeszélt életmódi változtatásokkal, javítja a narancsbőrős területek rugalmasságát, feszességét, formálja a testkontúrt, puhábbá, selymessebbé varázsolja a bőrt. Gyakran az eredmények centiméterekben is mérhetőek. Testsúlycsökkenés önmagában a masszázstól nem várható.

A masszázs időigénye a kezelendő testtájak és felületek nagyságától függően 60-90 perc. A teljeskörű kezelésbe beletartoznak a combok elől, hátul, oldalt, vádlik hátul, popsi (csípő), has, felkarok hátsó oldala, ez többnyire 90 perc.

 Eredmény csak kúraszerű rendszeres masszázzsal érhető el. A cellulit mértékének és az egyéni lehetőségeknek megfelelően kúraszerűen legalább 10-15-20 alkalom (heti egyszer, kétszer vagy háromszor) javasolt. Gyakran 2-3 kúra egymás utáni lefolytatása is szükséges lehet. Javasolt gyakoriság az első 2 hétben heti 2 alkalommal, utána heti 1-2 alkalommal.
A kúraszerű kezelést követően havi 1 vagy 2 szinten tartó masszázs ajánlott a jó eredmény megtartása érdekében.

A kezelés előtt 2 órával kérlek, ne étkezz bőségesen!

A cellulit nem tüntethető el véglegesen, azonban állapota jelentősen javítható. 

Tartós eredmény csak abban az esetben érhető el, ha a narancsbőr-jelenséget kiváltó életviteli szokásokat lépésről lépésre fokozatosan megváltoztatjuk, és az egészségesebb szokások mindennapjaink részévé válnak.