Befagyott váll

Hogyan kezelhető a befagyott váll?   Bemer kezelési tapasztalataim

Kezelésem részei: Anamnézis

Bemer fizikai érterápia kezelés

Gyógytorna gyakorlatok bemutatása

Magnéziumos izomlazítás

A Bemer kezelés célja a fájdalom csökkentése és a mozgások mielőbbi visszaszerzése. a beszűkült vállízület mozgásterjedelmének a növelése.

Beafagyott váll szindróma (fájdalmasan merev váll): a váll mozgásának beszűkülése, és emiatt nem lehet megfelelően mozgatni a váll ízületeit. Orvosi nevén: Adhesiv capsulitis vagy Periarthritis humeroscapularis. A váll és a környező lágy szövetek krónikus gyulladásos betegsége. Mindenki tudja, a vállízület az egyik legösszetettebb ízületünk, sokféle funkciót lát el. Inak, szalagok és izmok kapcsolódnak össze benne, ezek kapcsolják a kart a törzshöz.

Ősszel sajnos, saját testemen tapasztaltam. Egy reggel, úgy ébredtem, hogy nem tudtam mozgatni a bal karom, borzasztó fájdalommal jártak a napi rutin tevékenységek: pl. öltözködés, aludni- fordulni is alig tudtam. (jegeltem, fájdalomcsillapítók, izomlazító krémek…… )

Mit tesz egy laikus-elkezdi olvasni a neten megjelent cikket és kezelni saját magát.

Rosszabnál-rosszabb tanácsok. Kössem fel, ne mozgassam-forduljak orvoshoz, kb. 2-3 év mire rendbe jön. Akkor lettem ideges, amikor olvasom az 50 éves nők betegsége….. ez volt az a pillanat mikor, azt mondtam na ne…

Másnap munkahelyemen megmutattam testnevelő kollégámnak, aki elmondta neki is volt mozgatni kell, de fáj. Nem baj. Azonban minél tovább nem mozgatod, annál rosszabb. Mutatott nyújtó és mozgásterjedelem növelő gyakorlatokkal, melyeket aktívan végeztem.

Hazajöttem elkezdtem magamat kezelni Bemerrel. 2 nap múlva, ahogy jött el is tűnt…. a befagyott vállam… Azóta sokan keresnek meg hasonló panaszokkal, mintha én lettem volna a prototípus, akin az élet kipróbálta.

Mi okozhatja fagyott vállát? Ki tudja?

-valamilyen betegség vagy sérülés,

-műtét,

- a huzat, a hideg levegő közvetlenül éri a vállízületeit,

- legtöbbször semmilyen kiváltó okot nem lehet meghatározni.

Ha a fájdalom ennek ellenére sem múlik, tanácsolni fogom, forduljon szakorvoshoz a probléma megoldása érdekében! Ez a „betegség” -ÁLLAPOT közel 100%-ban gyógyítható, és csak nagyon ritkán szükséges műtéti megoldás.